Jag har redan ett batteri

Det finns två storlekar som passar till elvagnen. Det är också de två vanligaste storlekarna så dina chanser är goda.

Du kan kolla om ditt batteri är OK genom att kolla trycket på sidan för att hitta kapaciteten i amperetimmar (Ah). Du måste också mäta storleken. Typ 1 har ett värde mellan 15 och 22 Ah, med en storlek på 18 x 7,5 x 16,7 cm (LxBxH). Typ 2 har ett värde mellan 24 och 30 Ah, med en storlek på 17,5 x 16,6 x 16,7 cm (LxBxH). Det exakta Ah-värdet är inte så viktigt så länge det ligger inom detta intervall, men batteristorleken måste vara enligt ovan på millimetern när.

Om du har ett batteri som passar kan vi tillhandahålla locket och kablar som gör att det kan sättas i GoKartens ram och anslutas till vagnens elsystem. Vi säljer detta i ett paket och instruktioner medföljer. Det är enkelt att montera och när du väl gjort det en gång sitter det på plats och gör batteriet identiskt med de som vi tillhandahåller. Paketet finns i vår webbshop, under ”Extratillbehör”, med det fantasifulla namnet ”batterimonteringspaket”. Du kan välja mellan två olika alternativ, beroende på vilken typ av batteri du har.

Det finns en sista sak du ska kolla innan du beställer – vissa batterimärken har rätt storlek, men de positiva och negativa terminalerna gör att de inte kan användas i en GoKart. Dessa terminaler, eller de bultar som skruvas in i dem, får inte sticka ut ovanför höljets topp. På bilderna nedan kan du se skillnaderna. De flesta batterier är OK, men det händer ibland att vi stöter på ett som inte fungerar.

Klicka på miniatyrerna för större bilder:

Neem contact met ons op Behöver du kontakta vårt team?
Ring eller maila oss eller använd kontaktformuläret.