Vanliga frågor och svar

 • Vanliga frågor och svar GoKart golftrolley

  1. Behöver GoKarten något underhåll?
   • Inte ett dugg. Ladda bara batteriet.
  2. Hur lång tid tar det att ladda batteriet?
   • Ungefär åtta timmar.
  3. Hur många hål räcker batteriet för?
   • Ett batteri i gott skick räcker 18 hål med Blyackumulatorbatteri och det finns två litiumbatterialternativ ; 18 hål eller 36.
  4. Hur länge räcker ett nytt batteri innan det måste bytas?
    Det här kommer att låta som ett riktigt politikersvar, men det är väldigt svårt att ge ett rakt svar på den här frågan. Det skiljer sig väldigt mycket från fall till fall. Vissa faktorer som spelar in är golfbagens vikt, hur ofta vagnen används, temperaturen (batterier är mindre effektiva när det är kallt), hur snabbt batteriet laddas efter användning och det underlättar också om du håller dig på fairway. Förutom allt det kan det skilja mellan två batterier även om de används i identiska förhållanden. Mellan tummen och pekfingret behöver du byta till ett nytt batteri med någonstans mellan ett och tre års mellanrum.
  5. Jag har redan ett batteri till en elvagn. Kan jag använda det med min GoKart?
   • Ja, så länge det har rätt storlek. Klicka här för mer information. Vi kan tillhandahålla en monteringssats. Det krävs lite ”gör det själv”, men det finns tydliga instruktioner att följa och ur miljösynpunkt är det ju visserligen så att vi gärna vill sälja dig ett nytt batteri, men om du har ett fungerande batteri tycker vi att du ska använda det.
  6. Kan jag använda ”hedgehog wheels”?
   • Ja, och vi har tillsammans med Hedgehog Golf Company tagit fram en uppsättning hjul för GoKart. De har den patenterade designen med dubbar som accepteras av greenkeepers över hela världen för att vara snäll mot banan när det är blött. De levereras i ett paket med alla tre hjulen och enkla monteringsinstruktioner. Kolla med din klubb så att de tillåter Hedgehog-hjul på banan.
  7. Vad gör jag om jag får problem?
   • Du kan ringa vårt team med tekniska experter som funderar ut vad som behöver göras för att du ska komma igång igen. Om vagnen måste återvända till moderskeppet för en reparation sköter vi hela processen. Om det är ett problem med batteriet eller laddaren skickar vi nya grejer direkt. Vi dansar efter din pipa.
  8. Var kan jag se en GoKart?
   • Elvagnen GoKart kan bara köpas direkt från oss. Vi har designat den och tillverkar den här i vår fabrik i Storbritannien. Om du inte är säker kan du köpa en och prova den i upp till en månad. Om du inte vill behålla den så hämtar vi den och ger dig pengarna tillbaka utan något trassel, men vi stryker dig från vår julkortslista.
  9. Hur lång tid tar det innan jag får den?
   • Vi skickar vanligtvis leveranser mellan en och tre arbetsdagar efter att vi fått en order (detta kan variera beroende på säsong eller ovanliga förhållanden, men vi hör av oss om det skulle bli någon fördröjning). Leveransen kommer mellan en och fem arbetsdagar efter avsändning. Hör av dig till oss om du har en viss dag som är viktig (födelsedag/semester/glömt en bröllopsdag) så ska vi göra allt som står i vår makt för att leverera i tid.
  10. Är det OK att ta med sig GoKart-batteriet på ett flygplan?
   • Ja, men kolla först med flygbolaget.
  11. Kan en GoKart klara alla golfbagar?
   • Alla standardbagar passar.
  12. Kan GoKarten rullas utan motor?
   • Ja, den rullar fritt i den riktning som den drivs, framåt. Det betyder att om något problem uppstår kan du fortfarande knuffa vagnen framför dig.
  13. Hur branta backar klarar en GoKart?
   • Allt som du kan ta dig uppför utan bergsbestigningsutrustning. Allvarligt talat så har vi testat elvagnen på en del extrema banor och den slukar dem utan att hicka. Skälet till detta är den ganska kraftiga motorn på 230 W, som i tysthet bygger muskler i garaget när du inte tittar.
  14. Vad gör jag om jag glömmer mitt batteri?
   • Då får du problem. Batteriet, när det klickats på plats, är en väsentlig del av elvagnen, och håller ihop hela enheten. Livet är inte kul med en slapp GoKart. Förvänta dig nedsättande kommentarer från kompisarna.
  15. Hur snabbt går en GoKart?
   • Snabbt. Vi har inte ställt upp den på ett löpband, men i full fart får du jobba på friskt för att hänga med den. När snabbgolf följer efter trenden med snabbdejting och sånt så är vi redo för det. Motorn är återigen boven i dramat.
  16. Hur mycket vikt kan en GoKart-elvagn klara?
   • Vi måste gå in på lite detaljer här. Maxvikten för elvagnen är två vuxna (påstår de själva i alla fall) män som åker på en vagn runt GoKart-kontoret. Testerna fick dock avbrytas när de krockade med kopieringsapparaten. I en mer normal situation på golfbanan bör du inte lägga mer än ungefär 15 kg på elvagnen. Vi säger inte att detta är maxvikten, men om du frivilligt lastar på alla dina kompisars prylar måste du köpa ett nytt batteri oftare än om du kör en mer egoistisk stil. Du får själv bestämma. Och se upp för kopieringsapparaten.
  17. Jag har två batterier som jag byter mellan. Behöver jag två laddare?
   • Nej. Det viktiga att komma ihåg är att när batterierna är laddade behåller de laddningen i flera veckor efter att laddaren kopplats bort. Med två batterier och en laddare gör du som följer: Börja med två fulladdade batterier, den ena ansluten till laddaren och den andra stående fritt. När du spelar ska du använda det batteri som INTE är anslutet till laddaren. När du kommer hem igen kopplar du loss det första batteriet och sätter det du just använt på laddning. Upprepa den här processen varje gång så kommer du att använda båda batterierna lika mycket och aldrig riskera att gå ut och spela med ett urladdat batteri (i alla fall på din elvagn).
  18. Elvagnen smutsar ned i min bil. Finns det någon väska man kan lägga sin GoKart i?
   • YJa, vi har en väldigt trevlig väska. Den är tuff, har ett rejält blixtlås som inte går sönder och i precis rätt storlek för att din GoKart ska känna sig älskad och ligga varmt och skönt.
  19. Kan jag sitta ned när jag spelar golf med min GoKart?
   • Ja, du behöver då GoKart-sittplattan. Den är väldigt enkel att … eh … sitta på.
  20. Finns det något vegetariskt alternativ?
   • Det där är ju löjligt.
  21. Finns det backspeglar till min GoKart?
   • Ja, men bara som en del av ett paket med 22 spotlights, ett Vespa-märke och DVD-skivan Quadrophenia. (Varierande tillgänglighet/pris på begäran)
 • Frågor om GoKart Automatic

  1. Måste jag hålla i handtaget hela tiden och stannar vagnen om jag släpper handtaget?
   • Du behöver inte hålla i handtaget hela tiden. När du går kan du släppa taget så fortsätter elvagnen att köra i samma hastighet. Om du vill stanna, gå snabbare eller gå långsammare så tar du bara tag i handtaget igen så anpassas hastigheten automatiskt.
  2. Är det en fjärrstyrning eller ett trådlöst system som håller koll på gånghastigheten?
   • Nej. GoKart Automatic har ett handtag med inbyggda mikrobrytare. De känner av de mycket små tryckförändringar som uppstår när du håller i handtaget och går, och anpassar sedan motorhastigheten till ditt tempo.
  3. Hur mycket extra kostar GoKart Automatic jämfört med standardmodellen?
   • sek 500
  4. Kan jag fortfarande sätta på min paraply- och flaskhållare på Automatic-handtaget?
   • Jadå. Paraplyhållaren är lätt modifierad, men vi tillhandahåller de ändrade komponenterna utan kostnad till alla befintliga ägare av paraplyhållare på begäran. Endast för kunder som har en GoKart paraplyhållare (efter uppgradering till en automatisk)
  5. Påverkas strömförbrukningen av GoKart Automatic?
   • Ja. Den använder mindre batterieffekt under 18 hål, jämfört med en GoKart med vanlig hastighetskontroll. Det här beror på att du alltid använder minsta möjliga effekt för att hålla rätt tempo. Med den vanliga hastighetskontrollen kan du hålla emot elvagnen utan att tänka på det.
  6. Vad är strömbrytaren på handtaget till för?
   • Det är en huvudströmbrytare. Om du lämnar elvagnen utan tillsyn, t.ex. utanför klubbhuset, kommer motorn inte att starta om någon flyttar elvagnen manuellt. Den här strömbrytaren används inte ute på banan.
  7. Fungerar Automatic även om jag har handskar på mig?
   • Ja. Du kan ha vad du vill på händerna, Automatic fungerar bra ändå.
  8. Jag vill stänga av motorn i nedförsbackarna. Kan jag fortfarande göra det?
   • Du behöver inte göra det. GoKart Automatic stänger automatiskt av motorn i nedförsbackar.
  9. Kan man uppgradera en befintlig elvagn?
   • Ja, men den måste komma tillbaka till fabriken och genomgå ett större kirurgiskt ingrepp. Vi kan ordna hämtning av elvagnen från ditt hem eller arbete, frakta den tillbaka till oss, uppgradera den och sedan skicka tillbaka den. Vi tar hand om hela processen.
  10. Kan jag komma till fabriken för att få uppgraderingen monterad?
   • Bara efter att ha bokat tid och din elvagn kommer att ligga på operationsbordet i cirka två timmar. Du kan sitta ned och dricka en kopp te för att stilla den oro du kan känna.
  11. Kan ni skicka en lånevagn medan min blir uppgraderad?
   • Vi erbjuder denna kostnadsfria tjänst endast i Storbritannien och om ett fel uppstår. Det är inte tillgängligt kostnadsfritt när vi får tillbaka din elvagn för den här uppgraderingen. Vi föreslår att du planerar in en uppgradering under en tidsperiod när du inte kommer att sakna den för mycket.
  12. Kan jag byta in min gamla elvagn mot en GoKart Automatic?
   • Vi har inget inbytesprogram, men alla GoKart kan uppgraderas från standard till Automatic.
  13. Kan den större scorekortshållaren monteras på en GoKart med vanlig hastighetskontroll?
   • Nej.
  14. Är GoKart Automatic en patenterad lösning?
   • Det är en patentsökt lösning.
Neem contact met ons op Behöver du kontakta vårt team?
Ring eller maila oss eller använd kontaktformuläret.